Ватикана: да не приемаме бежанците е нехристиянско и нехуманно!

0
Ватикана разкритикува предложените квоти за бежанци
Ватикана разкритикува предложените квоти за бежанци

Ватикана разкритикува предложените от ЕС квоти за бежанци, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на изказване на кардинал Антонио Мария Вельо.

„ Аз винаги съм смятал, че Европа няма единна миграционна политика. Единственото, с което се занимават лидерите на Общността, е да решават извънредни ситуации. В момента предложените квоти за бежанци ми се струват нехуманни и нехристиянски", каза Антонио Мария Вельо.

Папа Франциск също разкритикува квотите, посочвайки че да се оставят имигрантите да умират на лодките в Средиземно море, е убийство.

По-рано този месец председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер предложи квоти за всяка страна членка на ЕС, които ще се определят на базата на националния БВП, на населението, на нивото на безработицата в дадената държава в съюза.

Това е част от предложенията на ЕК за противодействие на притока от нелегални имигранти към ЕС. Според плана 20 хиляди бежанци трябва да се настанят в държавите от ЕС през следващите 2 години. В проекта се отбелязва, че Германия (15,43% или около 3 080 души), Франция (11,87% или 2 350) и Великобритания трябва да приемат най-много имигранти. Най-малко пък Финландия - 1,46% ( 293 души), Латвия, Литва и Естония.

10 от 28-те държави в ЕС са против предложението на Европейската комисия за задължителни квоти за приемане на нелегални имигранти от трета страна.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари