Васил Терзиев: Обществено обсъждане на бюджета на София до средата на януари

0
Отчет на кмета на София за втората половина на декември 2023 година
Отчет на кмета на София за втората половина на декември 2023 година Снимка: Васил Терзиев / Facebook

Отчет на кмета на София за втората половина на декември 2023 година

Бюджетът на София за 2024 г. ще бъде представен за обществено обсъждане до средата на януари.

Това съобщи столичния кмет Васил Терзиев в последния си отчет за годината, публикуван в профила му във Фейсбук.

С приемането на държавния бюджет за 2024 г. са одобрени за финансиране 109 инвестиционни проекта на обща стойност близо 100 млн. лева. От тях близо 34 млн. лв. ще бъдат инвестирани в северните райони на столицата, а работата по всички проекти трябва да приключи най-късно до края на 2026 г.

Терзиев отчита, че е намерено решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София, като е осигурено довършването на проектите и възможността да се кандидатства за нови, както и да продължи изграждането на ВиК инфраструктурата на столицата.

Кметът отбелязва също, че ще бъде разширен гробищният парк "Бакърена фабрика", след като е подписал договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот в район "Връбница" от близо 52 дка.

След пожара в жилищна сграда в квартал "Курило", град Нови Искър са доставени два фургона с ток и вода за хората, които са останали без подслон, отчита Васил Терзиев. Той допълва, че е предложен подслон и в центровете за временно настаняване, докато се поправят щетите, но пострадалите са отказали. Екипът на "Аварийна помощ и превенция" е премахнал опасните останки по сградата и ще помогне със средства и със самия ремонт на покрива.

Васил Терзиев коментира още и спирането на Симеоновския лифт, като отбелязва, че не е ясно кога ще заработи. По думите му екипи на Общинската полиция и "Аварийна помощ и превенция" към общината ще поемат организацията на движението и ще бъдат осигурени повече автобуси по ключовите трасета, за да може да се компенсира липсата на лифт през следващите седмици до възстановяването на работата му.

"В броените часове до Нова Година ви пожелавам 2024 да ни донесе здраве, любов, нови мечти и силите и упорството да ги сбъдваме. Пожелавам си заедно с вас да направим София един по-добър град за живеене. Без всеки един от вас и вашето активно участие няма как да успеем", пише още кметът на София Васил Терзиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари