Върнаха в училище над 400 деца

0
468 деца и ученици са открити от екипите, които са ходили на проверки по домовете
468 деца и ученици са открити от екипите, които са ходили на проверки по домовете Видео: TVN

468 деца и ученици са открити от екипите, които са ходили на проверки по домовете, съобщиха от Регионалното управление по образование в Русе.

Цифрата включва тези, които не са били записани или са отпаднали от образователната система. През изминалата учебна година са били направени повече от 6800 проверки на адрес, предава TVN.

„Това уточняваме, както следва за 2017/2018 година: за община Борово – 17; община Бяла – 47; община Ветово – 28; община Две могили – 81; община Иваново – 7; община Русе – 192 деца и ученици; Сливо поле – 53 и община Ценово – 43. За децата, които са върнати в образователната система се полагат грижи от страна на педагогическите специалисти, за да могат лесно и безпроблемно да се адаптират в образователната система. На територията на областта, тези, които имахме предходната година (6 хил. и няколко ученици) – установихме, че повече от половината са заминали в чужбина. Надявам се, че след като тези данни са попълнени в системата, няма да имаме такава огромна цифра“, каза началникът РУОРусе Росица Георгиева и допълни, че процесът по откриване на децата е труден. Включват се в извънкласни дейности. Тези, които владеят слабо българския език посещават допълнителни часове и им се помага да усвояват по-лесно учебното съдържание.

В края на август проверките на екипите за откриване на деца, отпаднали от образователната система ще продължат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари