Ваня Григорова: 33 години на първо място в София се поставяше властта на парите

2
София е за всички, а в момента я правим удобна само за хората с парите
София е за всички, а в момента я правим удобна само за хората с парите

София е за всички, а в момента я правим удобна само за хората с парите

„На градската конференция на БСП - София в събота аз получих единодушна подкрепа за кандидатура на кмет и категорична подкрепа за водач на листите на общинските съветници. Няма как да правиш коалиции и да те е страх от партньорите ти. Ако те е страх, по-добре не го прави. Благодаря за положителното отношение, което получих в края на юли от г-жа Нинова.“

Това коментира в „Лице в лице“ по bTV Ваня Григорова – кандидат за кмет на София на „Левицата“, БСП и други формации.

„Не мога да правя никакви незаконни неща и нямам никаква идея за демонтиране на сгради“, заяви тя относно медийни коментари за нейна заявка, че ще събаря високите сгради в София.

Григорова уточни, че е коментирала, че рядко се говори са демонтаж на бизнес билдингите, които спират въздушния поток.

„Не могат да се бутат сгради, които за съжаление са изградени законно. Би трябвало именно тези, които разрешаваха 33 години да се презастроява столицата, да кажат как да се направи така – законно застроени сгради да не продължават да изникват на пътя на въздуха. Така и те не могат незаконно да бутнат Паметника на Съветската армия“, коментира Григорова.

По думите ѝ има предпоставки върху зелени терени да се построят нови билдинги.

„Трябва да се гарантира, че зелените коридори ще работят и няма да се застрояват“, посочи още кандидат-кметът.

Според нея София трябва да бъде гостоприемна за гражданите си.

„За пети пореден сезон инвестициите се насочват към улица „Шишман“, а в крайните квартали все още няма канализация, няма улици. Нужни са ни детски градини, домове за стари хора и хосписи“, коментира Ваня Григорова.

"Ключовият проблем на София през последните 33 години беше, че на първо място беше поставена властта на парите, след това властта на чуждите пари, а накрая стигаме до тежка цензура и диктатура", посочи тя.

"Най-големият проблем на София е ремонтът на ремонта и липсата на всякаква социална инфраструктура, безразсъдното харчене на средства. София не успява да усвои една огромна част от бюджета, който има за инвестиции. Огромен проблем е и приватизацията, и концесионирането на основни публични услуги. Взеха водата, взеха боклука, Витоша е концесионирана. Има решение на СОС и на съд за възстановяване на лифта, а това още не е направено. София е за всички, а в момента я правим удобна само за хората с парите“, коментира още Ваня Григорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Пленчо
    Само двете кучки ме ближат сега. И снимки постнах с двете кучки. А Бъбъл не ще да ближе.
  • 3
    2
    русенец
    Горещо поддържам кандидатурата на наш Пенчо за кмет на София! Едва ли има друг български градоначалник, притежаващ такава разрушителна мощ!
  • 1
    1
    Иван
    Ами свалете ги тези боклуци Герб,те ви мамят,льжат,мафия ,защо ги търпите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари