Вандали потрошиха закъсали в преспите автомобили във Варненско

0
Евакуираните от снежния капан хора все още не могат да стигнат до колите си
Евакуираните от снежния капан хора все още не могат да стигнат до колите си Видео: БНТ

Евакуираните от снежния капан ​хора все още не могат да стигнат до колите си

Зимната обстановка остава постепенно се нормализира. Все още обаче има населени места без ток. Много от пътищата са непроходими, но снегопочистващата техника работи, за да стигне до блокираните от снега села.

Бедстващи хора по пътищата няма. Всички закъсали в преспите са евакуирани.

В района на село Каменар има все още закъсали автомобили от миналата нощ. Някои от тях са станали обект на вандалски набези. Има изпочупени прозорци и странични огледала. Очаква се по-късно през деня автомобилите да бъдат изтеглени, за да може да се изчисти пътната отсечка и а бъде възстановено движението по нея, предава БНТ.

Две общини - Суворово и Долни чифлик са обявили частично бедствено положение.

От рано тази сутрин обаче са отворени главните пътища Варна - Добрич и Добрич-Балчик.

Заради лошото време и снегонавяванията в община Долни чифлик две населени места са откъснати и няма достъп до тях. "Общината е успяла с верижна техника да осигури стоки от първа необходимост - вода и хляб", каза Стоян Пасев, областен управител на Варненска област.

Все още не е отменено частичното бедственото положение в община Суворово. Някои от пътищата там са непроходими, но се почистват. Електрозахранването навсякъде е възстановено.

Утежнена остава обстановката в Добричка област, където без ток са близо 20 села в общините Добричка, Каварна и Генерал Тошево. Нарушено е и водоснабдяването в областта заради прекъсване на тока в 3 помпени станции.

"Сравнително спокойна нощ, без бедстваща хора. Нямаме бедстващи хора, през нощта се е налагало снегопочистващите фирми да издърпват от пътното платно закъсали автомобили, както имахме подаден един сигнал за жена, която имаше нужда от бърза помощ, с помощта на безопасност и защита на население лекарският екип стигна до населеното място и беше оказана лекарска помощ", каза Соня Георгиева - кмет на Община Добричка.

А с помощта на офроуд група беше спасена бременна жена, закъсала в преспите на пътя Варна-Добрич.

Всички аварийни екипи работят по отстраняването на авариите по еректропреносната мрежа в селата без ток. Очаква се в късния следобед всички пътища да бъдат отворени.

Тази нощ температурите паднаха под 0 градуса в цяла Североизточна България и на много места се образува поледица. Затова властите призовават хората да тръгват на път само при крайна необходимост. Ако се налага да пътуват - да шофират с повишено внимание и с автомобили, които са добре подготвени за пътуване при зимна обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари