Валери Симеонов: Валентин Златев трябва да е следващият

1
Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата
Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата Видео: БНТ

Борбата ми е срещу хазартната зависимост и за мен това е една успешно приключила кауза, търкането на талончета до голяма степен спря, няма я тази зависимост.

Това заяви в "Още от деня" по БНТ Валери Симеонов, председател на НФСБ.

По повод изпращаните от Васил Божков послания или съобщения от Дубай и реакцията на управляващите, Валери Симеонов отбеляза, че не трябва да им се обръща на внимание.

Валери Симеонов: Повече от ясно е, че това е поведение на един човек, който по-скоро се опитва да създаде някакво напрежение, да създаде някаква бъркотия в държавата, но не и да се защитава.

Според лидера на НФСБ поведението на Божков не е на човек, който е несправедливо обвинен и който се защитава. До момента по тези 18 обвинения той не се е опитал да опровергае нито едно. Основният въпрос е виновен ли е този човек или не е виновен, дължи ли 700 млн. или не ги дължи.

С първите промени в Закона за хазарта са ограничени лотарийните игри, сега усилията му са насочени към ограничаване на игралните зали и казина. Зали и казина има и близо до училища, въпреки че законът забранява това.

Валери Симеонов: Законът трябва да се промени и той да бъде променен в полза на обществото.

Битката е срещу олигархията и в списъка е и Валентин Златев - би трябвало той да е следващият, каза председателят на НФСБ.

Валери Симеонов: Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата. Създал си е присъдружната съответно асоциация на разпространители на горива. Превърнал се е в едва ли не в единствения партньор на управляващите. Със закона от преди две години и половина се опитаха да разчистят изцяло пазара от дребните търговци, от дребните бензиностанции в малките населени места.

Какво каза Валери Симеонов за бизнесмените на прехода и приватизацията с червените куфарчета, както и за "подпорната стена" на Алепу, вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари