Валери Симеонов: Не съм показал среден пръст към протеста, размахах им показалец

1
Симеонов каза, че това било фейк нюз
Симеонов каза, че това било фейк нюз Снимка: Трафик.бг

 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов категорично отрече да е показвал среден пръст на протестиращите днес рестораньори пред Министерския съвет

 Той коментира пред Dir.bg , цитиран от Гласове обвиненията от протестиращи ресторантьори, че ги е обидил с неуважителния жест от прозореца на парламента днес.

"Аз подкрепям исканията на ресторантьорите и мисля, че освобождаването на режима за тях, поне в тези граници, в които са освободени другите работещи в момента ресторанти, няма да доведе до увеличаване на заболеваемостта. Още повече на фона на отваряне на училищата - там е много по-голям рискът, на всички ни е ясно. В това съм убеден и няма никаква логика, след като съм го заявявал, аз да се подигравам на хората, които са излезли съвсем основателно да си търсят правата. Фейк нюз", заяви Симеонов.

Той обясни, че е отворил прозореца само за да види колко е голям митингът.

"Аз с тези хора, организаторите, съм почти в ежедневен диалог. Единственият политик, който до момента е защитавал тяхната позиция, колкото и нескромно да звучи, бях аз", заяви Симеонов.

По думите му заведенията могат да бъдат отворени при условията, при които в момента работят ресторантите към хотелите - 50% посещаемост и отстояние 1,5 м от посетителите.

"Мисля, че няма някакви особени рискове за разпространяване на епидемията, но в никой случай не трябва - убеден съм и съм го казал много пъти вече - да се отварят нощните заведения. Там обстановката е коренно различна, динамиката е друга, общуването между хората, движението и т.н.", смята Валери Симеонов.

Според него обвинението в показване на неуважителния жест е начин за отклоняване на вниманието от основната тема.

"Отваряме училищата, залите за танцуване, където знаете - няма хоро, където хората да не се хванат ръка за ръка, а от друга страна, кафенетата и ресторантите ги държим затворени и то само някои от тях. Аз съм убеден в моята правота и ще продължавам да работя, да опитвам да убеждавам щаба и изпълнителната власт, и министър-председателя. Дай, Боже, да разберат", посочи лидерът на НФСБ.

На протеста на ресторантьорите възникна напрежение, след като един от прозорците на правителствената сграда бе отворен от човек, който силно прилича на зам.-председателя. Множеството го посрещна с обидни скандирания и викове. Въпросната фигура се задържа на прозореца няколко секунди и преди да го затвори вдигна ръка в жест, който прилича на показване на среден пръст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари