Ваксинират румънците и в личните им автомобили

0
Очакванията са капацитетът за имунизация да достигне 120 000 души на ден
Очакванията са капацитетът за имунизация да достигне 120 000 души на ден Снимка: Alessandro Grassani/The New York Times

Очакванията са капацитетът за имунизация да достигне 120 000 души на ден

Капацитетът за ваксинация в Румъния ще достигне 120 000 души на ден чрез създаването на ваксинационни центрове тип драйв-тру, където хората ще могат да получат имунизация в автомобила си, съобщи премиерът Флорин Къцу, цитиран от сайтът Зиаре, цитиран от NOVA.

Той посочи, че в тези центрове ще се използват ваксините на Pfizer. Премиерът отбеляза, че редица ваксинационни центрове в страната, използващи препарата на AstraZeneca, ще преминат към този на Pfizer.

"Бих искал да ви съобщя, че започваме да имаме точните дози. Ще превърнем редица центрове на AstraZeneca в центрове на Pfizer и ще позволим на икономическите оператори да организират ваксинационни центрове, където ще им доставим ваксина в зависимост от зоната", посочи Къцу.

Голям брой румънци се отказаха от предварително планирана ваксинация с препарата на AstraZeneca, след като възникнаха опасения за безопасността на ваксината, които доведоха до спад на доверието в нея. За разлика от други страни, Румъния не е въвела възрастови органичния за използването на тази ваксина.

"Стигахме до капацитет от 115 000 дози на ден, ще стигнем на 20 април до капацитет 120 000 дози на ден. Имаме центрове за ваксинация. Ако искаме нормален живот, това е единственото решение - да се ваксинираме", подчерта премиерът по време на посещение във ваксинационен център в град Клуж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук