В УМБАЛ „Канев“ са спасили малката Айнел, родена едва 600 грама

4
През изминалата година в отделението по Неонатология са приети близо 160 недоносени бебета
През изминалата година в отделението по Неонатология са приети близо 160 недоносени бебета Снимка: УМБАЛ „Канев“

През изминалата година в отделението по Неонатология са приети близо 160 недоносени бебета

Световният ден на недоносените деца се отбелязва всяка година на 17 ноември от 2011 г., за да се повиши информираността на обществото по отношение на раждането и отглеждането на преждевременно родените деца.

През изминалата 2021г. в отделение Неонатология на Университетска болница „Канев“ са приети 157 недоносени деца, от тях 139 родени в отделението по акушерство и гинекология и 18 деца от други лечебни заведения. 39 деца са родени с много ниско тегло под 1500 грама. Бебето с най-ниско тегло е момиченцето Айнел – 600 грама.

От началото на тази година до сега са приети 106 недоносени деца, 101 от тях са родени в УМБАЛ „Канев“ и 5 от други болници, 25 деца са с тегло под 1500 грама.

В момента в отделението по неонатология се полагат медицински грижи за 6 недоносени бебета, от които родена с най- ниско тегло е Ева – 650 грама.

Нашето верую е, че всяко новородено дете трябва да получи качествена и съвременна медицинска грижа, пишат от лечебното заведение. Екипът на неонатологичното отделение полага неуморни и всеотдайни грижи за най-малките, за да могат да се преборят с всички изпитания от първите минути след раждането им, през няколко месечния период на интензивно лечение и специални грижи до дългоочакваната прегръдка с техните родители.

Честит празник! Поздравяваме нашите малки герои и техните родители, пише Д-р Лиляна Ташкова - Началник на отделение Неонатология.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Очевидец
    Циганина, продал някакви земи, купил апартамент в някакъв рушащ се блок, с една лада на 50 години, вози дърва в багажника. "Кво правиш бе аби?" , му викам аз. Той бил "осигурявал топлото". Абе мангал турчеещ се, комините от 40 години са запушени и усвоени като квадратура.Цигани сър. Запалят кюмбето и пожарни хвърчат.
  • 7
    2
    Оффф
    Айнел, Айлин ... тотална циганизация на някога аристократичния Русе. Ама то къде ли не е така.
  • -2
    1
    Tver
    Дали за първи път в Уморяващата МБАЛ „Канев“ спасяват вместо да уморят някого?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари