В Семерджиево откриха нов кът за майки и деца

1

Кметът на Семерджиево: С общите ни усилия мечтата на майките в селото се сбъдна

Децата и майките в село Семерджиево вече разполагат с новооборудван център, чието изграждане бе финансирано по общинската програма „Малки населени места“.

Община Русе само отпуска средствата за този кът, но вашата сплотена общност е тази, която го направи реалност и която ще го оживи“, каза кметът Пенчо Милков.

Кметът на селото Мюжгян Халилова се обърна с благодарност и към председателя на РКС – Русе Пенка Пеева, която подкрепи идеята и дари допълнителни средства за центъра.

Мястото разполага с 3 основни помещения. Просторната зала ще даде възможност деца и родители да празнуват заедно по различни поводи. В по-студените дни най-малките ще могат да играят в новия детски кът. Обособени и оборудвани са кухненски бокс и нови санитарни помещения.

„Това бе абсолютно необитаемо място, но с общите ни усилия мечтата на майките в селото се сбъдна“, допълни Халилова.

Общинската програма, с която е финансиран проектът, дава възможност всяка година малките населени места да реализират собствени идеи до определена сума, в зависимост от броя население.

По този начин през 2021 година в селото бе изграден пенсионерски клуб, а в останалите населени места бяха изградени спортни и детски площадки, извърши се рехабилитация на централни части и други дейности по благоустрояване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари