В Сандрово показаха най-добрите екземпляри от английски и арабски коне

5

Двугодишната кобила Брияна спечели първото си надбягване

Национално състезание по конни надбягвания се проведе в събота на хиподрума в село Сандрово, Русенско, и на него бяха представени най-добрите екземпляри от английските и арабските коне, отглеждани в България.

На хиподрума в село Сандрово се събраха стотици любители на конните надбягвания от цялата страна, за да видят на живо състезанието между изключително красивите животни, умелите им ездачи и гордите им собственици, предава БНР. Всъщност емоцията на такъв турнир е като в другите спортни състезания, но с есенцията на елегантността и вихъра на конете.

Двугодишната кобила Брияна с треньор Спас Спасов и жокей Радостин Иванов спечели първото си надбягване. Нейн собственик е Божидар Стоилов.

Всъщност един дву- или тригодишен кон може да се яви само на едно дерби в живота си и това е причината състезанието да е толкова важно за собствениците и състезателите. На надбягването присъства и ръководителят на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов. Той също сподели емоцията на турнира, но с погледа на специалиста, който съвсем професионално определя мястото на българските коне сред световните лидери.

У всеки екземпляр - от понито до тежковоза - има красота и чар, но и вложена много човешка любов и професионализъм, за да може тези животни да участват в каквото и да е състезание. Процесът е сложен и скъп, а наградата - да го покажеш на гонката за две минути. Останалото е любов към конете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Расов Жр Ебец
    Кобилата на кмета какво спечели? Тройна езда ли? Жвед, Курмед и езбач?
  • -4
    1
    Александър
    Аре стига с тез жълти стотинки, че ще се разплача!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари