80 чистокръвни коне се надбягваха в Сандрово

0

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно със своя заместник Свилен Иванов бяха сред гостите на превърналите се вече в традиция конни надбягвания, които се провеждат за седми път в с. Сандрово.

В днешната надпревара, участие взеха над 80 чистокръвни английски коне на 6 дистанции, а именно 1000 м. за 2 годишни коне, 2000 м. за 3 годишни и по-възрастни коне, 1600 м. за 3 годишни коне, 1600 м. за 3 годишни и по-възрастни коне, 1200 м. за 3 годишни и по-възрастни коне, както и 2400 м. за 3 годишни и по-възрастни коне.

Освен наградите за първите три места във всяка категория, които са осигурени от спонсорите, касиралите се на първо място получиха и грамота от името на областния управител, а победителят в най-трудната категория 2400 м. за 3 годишни и по-възрастни коне получи значка от името на областния управител.

На първо място в тази категория се класира жокеят Емин Андонов с коня Луцифер, собственост на Пламен Панайотов. Втората позиция беше за жокея Ахмед Али Ибрям с коня Алоха. Третото място на почетната стълбичка в категория 2400 м. за 3 годишни и по-възрастни коне зае Добрин Ганчев.

Събитието беше уважено още от народните представители Пламен Нунев, д-р Андриан Райков и Георги Стоилов.

Организатори на състезанието са Община Русе и кметството в Сандрово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Връзката с жена е като ПИН кода - сбъркаш три пъти и си блокиран!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари