В Русия имаха проблем с достъпа до уеб сайтове и мобилни приложения

0
Появиха се и съобщения за неработещи банкови приложения
Появиха се и съобщения за неработещи банкови приложения

Появиха се и съобщения за неработещи банкови приложения

Тази вечер из цяла Русия имаше проблем с достъпа до уеб сайтовете от домейн зоната ".ru", а властите заявиха, че това се дължи на технически проблем, предаде ДПА.

Появиха се и съобщения за неработещи банкови приложения, както и за ограничен достъп до социални мрежи, онлайн магазини, портали за правителствени услуги и новинарски сайтове.

Руското министерство на дигиталното развитие зави, че става въпрос за техническа неизправност, която скоро ще бъдат отстранена. Въпреки това ведомството не посочи конкретната причина за срива, който засегна няколко района на страната. Същевременно уеб сайтовете извън домейн зоната ".ru" като цяло останаха достъпни, съобщава БТА.

Независими технически експерти предупредиха, че Москва работи по план за създаването на независим руски интернет и че опитите за заобикаляне на инфраструктурата, управляваща глобалния трафик, могат да доведат то сривове и прекъсвания.

В Москва например таксиметрови шофьори често се оплакват от неправилно работещи навигационни системи. Периодично прекъсва и достъпът до социалните мрежи WhatsApp и Тelegram. Освен това руската държава цензурира хиляди сайтове, чието съдържание не отговаря на възгледите на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари