В Русе няма чакащи пациенти в линейките. Засега.

1
Трима служители на Бърза помощ в Русе са под карантина, но засега няма затруднения в работата на екипите
Трима служители на Бърза помощ в Русе са под карантина, но засега няма затруднения в работата на екипите Снимка: Dunavmost, архив

Притеснителните информации за чакащи с часове болни в линейки, за липсата на координация между болниците, за отказ пациенти да бъдат приети в лечебните заведения ни разтърсиха през последните дни

 За това дали има такива проблеми в Русе от "Бряг" разговарят с директора на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иванка Маринова.

- Д-р Маринова, как се справя Спешна помощ в тежката епидемична обстановка, има ли хора, които да чакат с часове в линейките?

- Успяваме да се справим засега и да приемем всички повиквания от гражданите, не сме отказали адрес, не е имало досега случай на чакащ с часове в линейка пациент.

- А отказван ли е прием на пациенти в болниците?

- Засега нямаме такива случаи, болниците имат определени за това места, където пациентите да изчакат и според състоянието им да бъдат приемани.

- Получавате ли фалшиви обаждания за пациенти с коронавирус?

- Не бих ги нарекла фалшиви обаждания, а по-скоро хората понякога не могат да преценят дали симптомите им са от COVID-19 ли друго заболяване. Но нямаме отказано повикване или обслужване на болен.

- Колко са заразените служители в ЦСМП?

- Имаме трима служители, които са с леки симптоми и са под карантина. Въпреки това нямаме до момента проблем нито с колите, нито с персонала, за да изпитваме затруднения с изпълнението на служебните ни задължения.

- Налага ли се да искате допълнителни автомобили, както това се случва в столицата?

- На този етап не, предполагам, че и пожарната, и полицията ще се отзоват, ако имаме нужда, но засега това не се налага.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари