Джо Байдън обеща да "освободи Иран"

0
САЩ заявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на ООН за положението на жените
САЩ заявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на ООН за положението на жените Снимка: БТА / АР

САЩ заявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на ООН за положението на жените

Президентът на САЩ Джо Байдън вчера се зарече да "освободи" Иран и заяви, че демонстрантите, които работят срещу правителството на страната, скоро ще успеят да се освободят, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Не се притеснявайте, ние ще освободим Иран. Те ще се освободят съвсем скоро", каза Байдън по време на обширна реч в рамките на кампанията в Калифорния, докато наоколо се стичаха десетки демонстранти с плакати в подкрепа на иранските протестиращи.

Байдън не разясни казаното от него и не уточни какви допълнителни действия ще предприеме по време на изказването си в колеж близо до Сан Диего.

Съветът за национална сигурност на Белия дом не отговори веднага на молбата за коментар.

Продължаващите вече седем седмици демонстрации в Иран бяха разпалени от смъртта на 22-годишната Махса Амини, задържана от иранската нравствена полиция.

Протестите, предизвикани от смъртта на Амини на 16 септември, показаха непокорството на много млади иранци, които оспорват властта на управляващото духовенство, и преодоляване на страха, който задушаваше инакомислието след Ислямската революция от 1979 година.

В сряда Съединените щати заявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на ООН за положението на жените (CSW) заради отричането на правата на жените от страна на правителството и бруталните репресиите срещу протестите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари