В Поликраище протестират срещу безконтролния трафик по пътя Русе - Велико Търново

0
С камера за скорост и "легнали полицаи" спират катастрофите в селото
С камера за скорост и "легнали полицаи" спират катастрофите в селото Снимка: БГНЕС

С камера за скорост и "легнали полицаи" спират катастрофите в селото

Монтирането на стационарно автоматизирано техническо средство за контрол на скоростта и поставяне на повдигнати неравности преди и след пешеходните пътеки в границите на село Поликраище.

Това са част от мерките за спиране на катастрофите и забиването на тировете в къщи, набелязани на заседание в областната управа във Велико Търново.

Срещата бе инициирана от областния управител Георги Гугучков след подписка от жителите на горнооряховското село Поликраище, през което преминава целия трафик от Русе до Велико Търново. Те настояват за поставяне на стационарна камера за скорост, поставяне на повдигнати пешеходни пътеки, експертна оценка и анализ на състоянието и качеството на пътя и неговата годност за експлоатация по международните стандарти и анализ на шумовата среда и вибрациите за гарантиране правото на благоприятна околна среда, съобщиха от областната управа.

Участниците в работна среща се обединиха около следните решения:

Решение 1

Да бъде изготвено писмо до Главна дирекция „Национална полиция“ относно монтирането на стационарното автоматизирано техническо средство за контрол на скоростта.

Решение 2

След входиране в Областно пътно управление – Велико Търново на проект от страна на Община Горна Оряховица, съгласуван от ОДМВР – Велико Търново, да бъдат изградени две повдигнати неравности преди и след пешеходните пътеки в границите на село Поликраище.

Решение 3

РЗИ – Велико Търново да окаже съдействие на Община Горна Оряховица и Областно пътно управление – Велико Търново чрез извършване на измервания на проникващ шум в обектите, подлежащи на здравна защита, за установяване съответствието с нормативно определените гранични стойности за всички периоди на денонощието – дневен, вечерен и нощен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари