В Нидерландия ограничават времето за къпане до 5 минути

2
Мярката е свързана с пестенето на енергия
Мярката е свързана с пестенето на енергия

Мярката е свързана с пестенето на енергия

Нидерландското правителство започна кампания за ограничаване на продължителността на къпането до пет минути, но, както съобщава „Уолстрийт Джърнал“, не всички са готови да приемат ограниченията.

Карла Дженерал, жителка на Нордвейк, прекарвала 15 минути под душа, но младият ѝ мъж, който взема студен душ за минута и половина, не можел да разбере това разточителство и ѝ купил петминутен пясъчен часовник, предава Дарик радио.

Сега, пише вестникът, правителството на Нидерландия се опитва да убеди жителката на Нордвейк, 37-годишна управителка на онлайн магазин, и други като нея да пестят топла вода. Както отбелязва вестникът, повишаването на сметките за енергия и възможният недостиг се оказват достатъчна мотивация. "Сега вземам душ за пет минути", казва Дженерал и добавя, че е намалила броя на къпанията до едно на месец.

В североизточна нидерландска провинция местните власти раздават на жителите си таймери, за да ги насърчат да пестят пари по същия начин, по който го е направил приятелят на Дженерал.

Музикалната журналистка от Амстердам Теа Деркс казва, че винаги се е опитвала да ограничава потреблението на енергия. Например, тя взема душ само веднъж седмично за не повече от пет минути, а през останалите дни просто се търка с мокра гъба. 58-годишната жена, която използва велосипед като основно средство за придвижване, заяви, че честите душове са "абсолютно ненужни". Освен това, за да пести енергия, Деркс използва електрическа кана за миене на чинии, вместо да използва гореща вода от водопровода.

В същото време ученият Рейнт Ян Ренес, който съветва националното правителство как да накара хората да пестят енергия, казва, че жителите обичат да пестят пари и се грижат за околната среда, но са скептични към исканията на правителството и обикновено не правят лични жертви без основателна причина.

а някои душът остава свещено място", посочва Мейндерт Бурсма, 23-годишен студент, който е загрижен за климата и затова избира да пътува до Гърция с влак, за да избегне емисиите, свързани с пътуването със самолет, но въпреки това няма намерение да намалява времето за къпане. За да се намали зависимостта от изкопаемите горива, той заяви, че потреблението на енергия трябва да бъде намалено "в основните отрасли".

25-годишната жителка на Амстердам Релинда ван Доррестейн се оплаква, че пет минути са недостатъчни за нормален душ. Според нея, когато остава при родителите си, тя се "бунтува": баща ѝ има "шестминутен таймер за душ", който тя нарочно завърта два пъти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    4
    Да ви сЕра на €вропата!
    Е сега вече с пълно право ще казваме на €врогейските чиновници „мръсни, вмирисани педерасти“! Дано да успеете да накривите на Путин, де!
  • 10
    3
    младен иванов
    Тези хора съвсем са изтрещяли.В 21 век се къпят един път седмично,през другото време се трият с влажни кърпи,ужас.Ми ходете вмирисани тогава,щом така ви харесва,но не го натрапвайте това малоумие и на нас.
  • 11
    2
    123
    Тук Европейската комисия по правата трябва сериозно да се намеси. Изхощайки от огромният брой педерасти в Холандия и факта, че аналния секс им е едничка утеха, как да си мият гъзовете веднъж седмично с хладка вода ?!?!? Нали и за тоалетна и за секс все нея дупка ползват ??? Смрадта около тези индивиди трябва да бъде ужасяваща. Застъпете се за правото им да се наслаждават на живота без да миришат на диви животни.
  • 11
    1
    ...
    интересно ми е, колко силно смърдят спалните на тези фламандски плиткоумници, когато копулират, с тези няколко минутни студени душчета веднъж седмично, че и прочетох за веднъж месечно. смърдят на икарисаж, че и после обуват гащите върху мазните си задници и отиват на работа. хахахахаха, много ме разсмя тази статия. това показва нещо мнооооого , многоо важно, а именно, че тези "богати държави" всъщност изобщо не са били богати. цялото им благоденствие зависило от други държави, вие се запитайте от кой аз няма да посочвам.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари