В най-малката община в България няма аптека и бензиностанция

0
От скоро населеното място се посещава от лекар един път седмично
От скоро населеното място се посещава от лекар един път седмично Снимка: БТА

От скоро населеното място се посещава от лекар един път седмично

Създаването на мобилна аптека, която да доставя необходимите медикаменти за хора, живеещи в отдалечени населени места, е обсъдил с кмета на най-малката община в България Трекляно - Радко Петрунов, председателят на БСП в Кюстендил Бойко Клечков.

Доскоро най-малката община в България нямаше и лекар, но сега населеното място се посещава от доктор един път седмично. Проблемът с лекарствата обаче е сериозен. Често пъти кметовете на такива населени места се превръщат в снабдители с всичко, коментира Клечков, предава БТА.

Според него мобилна аптека ще може да осигурява лекарства за подобни населени места. По данни на областната администрация в Кюстендил, в момента без аптеки в Кюстендилска област са две общини - Трекляно и Невестино. На територията на региона има общо 45 аптеки, при необходим минимален брой 55. Най-много - по 19 аптеки, имат общините Кюстендил и Дупница, по две са аптеките в общините Бобов дол и Сапарева баня, а в Бобошево, Рила и Кочериново - по една. В цялата област има само една функционираща аптека с денонощен режим на работа.

Проблем в Трекляно се оказва и липсата на бензиностанция. За да заредят с гориво автомобилите си местните хора, трябва да пътуват най-малко 25 км, до Земен, в съседната Пернишка област, защото Кюстендил е на 40 км, коментира още Клечков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Д-р Валентин Вълев
    Нали правителството на Петков отпусна 200 милиона на бандата, в която е бивш служител на Марешки,откраднал идеята за вендинг автомати с лекарства от първа необходимост. Вместо да оставят В.М. да развие мрежата, заедно с Теледок злобни некадърници му тровят живота с махленски разправии. Е,как бе другари,как да стане нещо смислено в тази държава като все през вашето одобрение трябва да мине. Не,че Бойко е по свестен-той всъщност дискредитира и Марешки,и Патриотите,ме и царя с тъпанарската си грандиозния. И тук,и за кой ли път ще кажа,че имаме само 1 политик достоен да ни води-Н.В. Симеон втори. Иначе ще четем все такива-вайкат се партийния секретар и кмета,ами нали виждате,че не можете,нали заради тунеядци като вас селата опустяхя,че и малките градове, ама се натискане все на власт,но със заплата,че цял живот 1 лев не сте изкарали с труд и синовете и внуците си тъй възпитахте!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари