Хиляди жители на община Якимово останаха без лекар

0
На територията на цялата община няма и аптека, което допълни усложнява ситуацията, сподели кметът
На територията на цялата община няма и аптека, което допълни усложнява ситуацията, сподели кметът

Без лекар ще останат близо 4400 жители на Якимово и трите населени места в общината

Заради проблема кметът на административния център Георги Георгиев е потърсил съдействие от областния управител Ванина Вецина.

Постоянно присъствие на лекар в Якимово няма от миналата година, а лекарската практика се поддържа от медицински център в Лом, с посещения в населените места по график. Наскоро обаче от центъра уведомяват кмета, че в края на годината приключват работата си в района, каза за Радио Видин Георги Георгиев:

"Групова практика от град Лом идват през ден, но заявиха, че до края на годината ще приключат... Затова ми заявиха хората по-рано, за да си търся друг човек... И аз споделих с областния управител, ако биха мигли по някакъв начин да помогнат, защото с тези кадри е много трудно в малките населени места".

В Якимово има оборудван кабинет и всички условия за един лекар, каза кметът:

"Апелираме, ако има желаещи, има всички условия за живот и нормално съществуване на един лекар... Ако има желаещи, на драго сърце бихме ги приели, дори и в пенсионна възраст да е, дори и сега завършил да е- няма проблем, въпросът е да има желаещи..."

На територията на цялата община няма и аптека, което допълни усложнява ситуацията, сподели кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари