В Гърция арестуваха бивш кмет на Букурещ

0
Румънецът е обвинен в корупция, пране на пари и създаване на организирана престъпна група
Румънецът е обвинен в корупция, пране на пари и създаване на организирана престъпна група Снимка: Shutterstock

Румънецът е обвинен в корупция, пране на пари и създаване на организирана престъпна група

Бивш кмет на Букурещ, обвинен в корупция, бе арестуван снощи в атинското предградие Глифада. Това съобщи Франс прес, като се позова на комюнике гръцката полиция.

Според няколко медии става дума за Сорин Опреску, който бе кмет на румънската столица от 2008 до 2015 година. В полицейското съобщение се казва, че е арестуван "71-годишен румънец, бивш кмет на Букурещ, обвинен в корупция, пране на пари и създаване на организирана престъпна група".

Апелативният съд на Букурещ осъди на 13 май Опреску на 10 години и 8 месеца затвор. Той бе обявен за издирване, след като не бе открит на постоянния му адрес, за да бъде отведен за изтърпяване на наложената му присъда, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Генералния инспекторат на полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари