В Екзарх Йосиф показаха как се прави сапун от ябълки

0
В Екзарх Йосиф показаха как се прави сапун от ябълки
23 сорта ябълки представиха на специален щанд в село Екзарх Йосиф днес производители на вкусните плодове. Това се случи по време на единствения по рода си у нас Празник на ябълката, който традиционно се провежда в населеното място в Община Борово.

Наред с това бяха показани и редица продукти, които се получават при използването на ябълки - от сок, през сапун, шампоан, кроасани и пр.

Имаше и кулинарна изложба в центъра на селото, съставена от различни видове щрудели, баници, кексове, всички приготвени с с различни сортове ябълки - "Чадел", "Мелроуз", "Флорина", "Шарден", "Джонаголд", "Муцу", "Златна превъзходна", "Червена превъзходна", "Айдъред", "Фуджи" и пр.

Над 30 местни производители от Екзарх Йосиф имат вече ябълкови градини с площ над 1 декар. Броят им с всяка година се увеличава, заяви пред стотиците жители и гости кметът на населеното място Илия Данев.

Празникът продължи пред читалището повече от час с фолклорни песни и танци на ансамбъл „Чинари“ и Поли Паскова, както и с такива, илюстриращи ползата от консумацията на ябълки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари