Празник на ябълката в Екзарх Йосиф

0

Двайсет и шест сорта ябълки бяха показани на празника на ябълката в русенското село Екзарх Йосиф, съобщиха от областната управа в града.

Подредени са били и редица продукти, получени от ябълки - сок, сапун, шампоан и кроасани. Организирана е била и кулинарна изложба в центъра на селото, включваща баници, щрудели и кексове, приготвени с различни сортове ябълки - като "Чадел", "Мелроуз", "Флорина", "Златна превъзходна" и "Фуджи".

В селото се е състояло и заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група, открито от заместник-областния управител на Русе Свилен Иванов и ръководено от заместник-председателя на Окръжния съвет в Гюргево Лучиан Корозел.

Според участниците в срещата някои от належащите мерки за съживяване на селското стопанство са групиране на дребните фермери в сдружения, намиране на решения за поливната система, насърчаване на информационни кампании и обучение на малките земеделски производители в съответствие с новите реалности.

Технологиите за създаване и поддържане на насажденията могат да се финансират както чрез европейски фондове, така и чрез държавните субсидии, които да трансформират овощните градини от източник за прехрана в източник на съществени приходи за местната общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари