В час ли са управляващите с екопроблемите на Русе?

3
Искрен Веселинов коментира противоположните твърдения за филтрите на "Линамар"
Искрен Веселинов коментира противоположните твърдения за филтрите на "Линамар" Снимка: Искрен Веселинов / Facebook

Искрен Веселинов коментира противоположните твърдения за филтрите на "Линамар"

В час ли са управляващите с еко-проблемите на Русе???

Преди няколко дни екоактивистът и депутат от ПП-ДБ Иван Белчев излезе на първа страница на в. "Утро" с твърдението, че вентилацията и биофилтрите на “Линамар” (бивше “Монтюпе”) никога не са работили. Човекът не е случаен - управляващ, член на парламентарната екокомисия, борец за чист въздух, покрай което много русенци гласуваха за него преференциално и така пребори конкуренцията. Ще речеш, има нещо гнило, затова мирише...

Е, има... Ама на другата заран Цонка Христова, директорка на РИОСВ, и тя от лицата на ДБ, и тя екоактивистка, го опроверга. Работели си, но в режим на 72-часови проби. Само акт 16 си нямали, иначе всичко е “топ”. И тя не е случаен човек...

Да се чудиш на кого да вярваш!

Разкритията по случая направи арх. Драго Стоянов, доста преди депутатът Белчев да се сети да го играе “търсач на истината” - работят си филтрите и аспирацията, но работа не вършат, защото не са изпълнени по проект, не се създава нужният режим на “подналягане”, който да насочи миризмите от помещенията към тях. “Линамар” “преработили” проекта, за да спестят няколко милиона. Сега се имитира дейност. Той като проектант на обекта би следвало да знае най-добре и затова на него вярвам, а не на Иван или Цонка.

Но този “екоактивизъм” става синоним на пълна дилетанщина. Хвърлят се медийни бомби, колкото да влезеш в новините и да забележат драгите граждани напъните ти за полезност. Докато горните двама само гонеха гласове и популярност по екодемонстрации или с постове в социалните мрежи, беше търпимо, но вече материализираха бунтарството си чрез високи постове. Следва да демонстрират и високо ниво - да проучат основно темите, по които се произнасят. С публикации, като горната, дори след всички изнесени публично факти, управляващите от ПП-ДБ доказват, че не са в час с екопроблемите на Русе, благодарение на които направиха кариери. Как да чакаме от тях обмислени решения тогава???

Искрен Веселинов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    15
    Ангел
    Този нали беше подлога на Боко тиквата
  • 14
    14
    иво баничката
    В едно котило са сглобката кмета и ВМРО,та е смешно и наивно да ни заливат с тази помия.
  • 12
    13
    Аз
    Свиневъде, да не обиждаш Мацола, ей!
  • 15
    12
    Свиневъд
    Свинята на преден план, е достигнала тегло за заколение. Бая сланина ще излезе от бузите и насрания му дирник. Карантията, ще фърлим на кучетата.
  • 19
    11
    Стоянка Георгиева
    Странно се изказват бивши "величия" не достигнали до никъде. След като г-н Веселинов е строител, той трябва да знае дали работят, или не филтрите, още повече, жена му е работила в РДНСК.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари