В Бургас хванаха първата каналджийка на нелегални имигранти

0
Наташа К. от Берковица е била задържана в Бургас рано сутринта в четвъртък при опит да транспортира седем нелегални имигранти
Наташа К. от Берковица е била задържана в Бургас рано сутринта в четвъртък при опит да транспортира седем нелегални имигранти

21-годишната Наташа К. от Берковица е била задържана в Бургас рано сутринта в четвъртък при опит да транспортира седем нелегални имигранти, съобщиха от полицията. Така младата жена стана първата задържана каналджийка в Югоизточна България от началото на миграционния натиск, пише 24 часа.

Около 8 часа на 22 октомври, в района на кръстовището от ж.к. "Меден Ррудник" за кв. "Горно Езерово", служители от сектор Пътна полиция спрели за проверка два леки автомобила. Виждайки униформените, шофьорът на едната кола - опел със софийска регистрация, хукнал в полето и успял да избяга.

Вторият автомобил - рено с транзитни номера, бил управляван от млада жена. Вътре имало седем мъже без документи, които казали, че са афганистанци.

В зарязания от каналджията опел полицаите открили още седем нелегаални имигранти без документи.

21-годишната Наташа К от Берковица е задържана за срок от 24 часа. По време на разпитите тя мълчала и не казал нищо за съучастника си, довеиха запознати.

Чужденците също са разпитани с помощта на преводач, установено е , че 12 от мъжете са афганистанци, а останалите двама – иракчани.

Те били качени от каналджиите в района на гориста местност до средецкото село Дебелт, след което поели към Бургас.

Нелегалните пътници са отведени в сектор Миграция към ОДМВР – Бургас, предстои транспортирането им до специализиран център, уточниха от полицията.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари