Уволнения в детска градина "Здравец" в Глоджево

0
Педагози и психолози ще работят с обижданите деца, но първо трябва да ги научат на български език
Педагози и психолози ще работят с обижданите деца, но първо трябва да ги научат на български език Видео: БНТ

Приключи проверката по сигнала за насилие в детската градина в Глоджево.

Заключението на служителите от социалните служби е, че четири от семействата, чиито деца са обиждани, трябва да получават специализирана подкрепа в център за развитие. С тях най-активно ще работят педагози и психолози. Целта е малките деца първо да бъдат приучени да общуват на български език, а едва след това да могат да разкажат какво се случвало с тях.

Заключението на служителите от социалните служби е, че четири от семействата, чиито деца са обиждани, трябва да получават специализирана подкрепа в център за развитие. С тях активно ще работят психолози и педагози. Целта е малките деца първо да бъдат научени да общуват на български език, а едва след това да могат да разкажат какво се е случвало с тях. Предстои да се уточни дали това ще се прави от мобилен екип от експерти, които ще пътуват до Глоджево или семействата ще посещават център във Ветово.

Яница Рачева - директор на дирекция „Социално подпомагане" - Ветово; „Социални работници и психолози ще работят с тях относно факта, че децата не разбират български език и това е голям проблем. Те са на много ниска възраст и тепърва трябва да изграждат своите навици за общуване".

Кметът на Глоджево Адем Хаджимемишев поясни, че вече са освободени от работа двете възпитателки, които са отговаряли за групата с най-малките деца в градината. Двете медицински сестри, които също са били от част от персонала, в момента са в болничен. Те също ще бъдат уволнени за неспазване на задълженията.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари