Уволнена от МВР: Началникът на Районното в Дулово ме подлагаше на психически и сексуален тормоз

5
Уволнена е с обяснението, че уронва престижа на МВР, а никой от колегите ѝ не се застъпва за нея
Уволнена е с обяснението, че уронва престижа на МВР, а никой от колегите ѝ не се застъпва за нея Снимка: стоп кадър / NOVA

Уволнена е с обяснението, че уронва престижа на МВР, а никой от колегите ѝ не се застъпва за нея

Сигнали за случаи на тормоз над жени и в системата на МВР. Настоящи и бивши служителки се свързаха с нас с оплакване за системно подлагане на проверки, наказания и дори уволнения според тях на лична основа.

Много ме срам, защото хората ме обичаха. Авторитета ми е сринат тотално”, каза служителката.

За случаи на тормоз над служители в МВР сигнализира в ефира на NOVA адвокат Галентин Грозев. „Домашното насилие не е единствената форма на насилие на мъже спрямо зависещи от тях жени, защото когато излезе от вкъщи този насилник не си оставя насилието на закачалката,а а го носи в службата”, каза той.

След сигнала, част от потърпевшите се свързаха с нас. Първата служителка е от Дулово. Работела години наред като старши разследващ полицай. Миналата година е уволнена.

Имаше оказан психически тормоз от началника на районното управление. Психически, може и да се каже сексуален, който не е осъществен, естествено. Имам чест и достойнство. Имам съобщения, пазя ги. И след като не се осъществи това, което иска началникът от тогава започна тормоза”, разказа служителката.

Разказва ни, че се стигнало до многократни опити от ръководството да я накара да напусне. В крайна сметка се разболява. „Множествена склероза и Болест на Бехтерев постоянно болнични, болнични и това се получава.”

Уволнена е с обяснението, че уронва престижа на МВР. Никой от колегите ѝ не се застъпва за нея. „Страх ги е, всички ги е страх, разберете! Не се чувствам добре, психически съм срината. Срамувам се не мога да мина пред полицията.”

Сега се надява съдът да я върне на работа, защото отглежда детето си сама. „Честно, продадох си злата, всичко, което имах. Вярвам в правосъдието.”

Втората служителка, която се свърза с нас е от Видин. Все още е в системата, но твърди, че през последната година и половина е подложена на множество проверки от Вътрешна сигурност.

Причината за множеството проверки е за това, че служителката на вътрешна сигурност си бе наумила, че имам интимни отношения с нейния бивш съпруг,” каза тя.

Според Адвокат Галентин Грозев случаите на подобен тормоз в последните години са зачестили.

Това е проклятието да си хубава служителка в МВР. Определени ръководни служители приемат, че тези служителки са им крепостни селянки или такива, които трябва да са им в угода във всякакво отношение”, заяви той.

Спазвайки закона, поискахме разрешение от МВР да запишем още една служителка, която изяви желание да излезе с лицето си пред камерата ни, но отговор не последва.

В отговор МВР изпратиха официална позиция:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    има го и обратното
    където жената ти се натиска, ти й отказваш, а тя за да ти отмъсти, че не й пускаш те обвинява в сексуален тормоз и те уволняват
  • 6
    2
    До Гост
    Ти адвокатче на милиционерските началници си ли? То ясно, че всяко малко началниче в милицията иска да напъпли хубавата млада служителка. Щото в къщи не му пускат.
  • -4
    1
    Гост
    Значи болничните и липсват не работата. Била си продала златата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари