Утре откриват ловния сезон за дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня

0
Целта е превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви
Целта е превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви

Целта е превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви 

На 1 октомври откриват ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня. Целта е превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви на територията на областта.

В област Смолян има 3005 физически лица с разрешение за носене на оръжие с ловни цели. В ход е извършването на инструктажи на ръководителите на дружинките по места. Целта е да се напомнят мерките за безопасно транспортиране и боравене с оръжие, информира БНР.

През изминалия ловен сезон на територията на областта няма допуснати злополуки по време на лов. Но статистиката показва, че в страната са регистрирани 24 инцидента, има и един загинал по време на ловен излет.

Най-честите причини за инциденти по време на лов се дължат на стрелбата след шум или неясна цел, използване на сачми над допустимия диаметър, неправилна работа с огнестрелно оръжие, употреба на алкохол и упойващи вещества.

Започват съвместни проверки, като ще се следи за заверени ловен билет и членска карта и разрешително за лов попълнено с всички реквизити. Акцент в контрола ще бъде недопускането на бракониерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари