Устата снима песен в Русия: Защо не можеш да кажеш, че харесваш Москва? Изпълняваме нареждания

0
Иван Георгиев Динев - Устата отново разбуни духовете с нова песен. Той пусна парчето "Свободата на словото"
Иван Георгиев Динев - Устата отново разбуни духовете с нова песен. Той пусна парчето "Свободата на словото" Снимка: Bulgaria On Air / стоп-кадър

Иван Георгиев Динев - Устата отново разбуни духовете с нова песен. Той пусна парчето "Свободата на словото"

"Не съм напипал болните теми на българина, а по-скоро ги представям по моя начин. Това, което си говорят хората в кафенетата, или това, което си говорят вкъщи с някой приятел - това казах на глас. Когато направих тази песен, бях наясно, че хората ще мислят първосигнално: "О, щом е снимано в Москва, той е от грешната страна". Преди 10 дни предрекох цензурата, която се налага и която с нищо не се различава от тази, която е била преди 1989 година", каза изпълнителят в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че автоцензурата е лошо нещо.

"Заради това и в песента си за първи път използвам нецензурна дума - толкова ми е писнало, че даже и аз не искам да се цензурирам. Когато говорим за свобода на словото, не е само един човек да излезе и да каже какво мисли. Страхът сгъна обществото ни, а от какво се страхуват? Аз поех целия риск и казах каквото имам да кажа", допълни Устата в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му никой в България не трябва да има съмнение, че у нас се налага цензура.

"Трябва да бъдеш обективен и от едната, и от другата страна. Защо да не можеш да кажеш, че харесваш Москва? Защото аз за първи път бях там и ми харесва. Не съм бил в Киев, ако отида, сигурно ще ми хареса. Това, което най-много ме вбесява, е, че имахме 5 възможности за гласуване на избори и всяка една възможност я пропиляваме", категоричен е певецът.

Иван Динев разкри, че няма политически пристрастия.

"Ние просто изпълняваме нареждания, даже правим неща, които никой не ги иска от нас. Каква разлика има дали едно време ни е заповядвал Съветският съюз, а сега ни заповядва Брюксел? Може пък и да има разлика, защото едно време имаше индустрия, имаше икономика, сега остана последният гръбнак - "Мини Марица-Изток", но скоро ще го счупят", коментира още Устата.

Новата му песен събира както харесвания, така и критики: "Шашна ме вълната от подкрепа. И то не подкрепата: "Да живее Русия", а другото, че Русия като история и култура не трябва да се зачерква."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    Марионетна политика.
    Всяка политическа власт използва цензурата, за да манипулира хората. Проводникът са мисирките.
  • 10
    2
    Да ви го набия в устата!
    Песента си е СУПЕР, нищо, че не се нрави на радикалните €вропедерасти от СДС/ГЕРБ/ДПС/ПП/ДБ/ЛГБТ+ Ай, ебете си путките майчини, €вроджендъри недоклатени, на Иван Динев - Устата не можете да му се намажете и на малкото пръстче на левия крак! И ... имате поздрави от мен с неговите две прекрасни песни: https://www.youtube.com/watch?v=JzQ4hTag30k ......... https://www.youtube.com/watch?v=u2NuS1i-CcU
  • -10
    1
    на устата
    fostata
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари