Усмихнати съдии, доволни, че са си свършили работата

6
Не може цяла една система, предназначена да ни пази от уроди и насилници, да е толкова нефелна в дейността си
Не може цяла една система, предназначена да ни пази от уроди и насилници, да е толкова нефелна в дейността си Снимка: Facebook

Не може цяла една система, предназначена да ни пази от уроди и насилници, да е толкова нефелна в дейността си

Усмихнати съдии, доволни, че са си свършили работата. Спазили са буквата на закона. Няколко извадки:

- По снимките не се виждало какви са нараняванията. По Онези снимки.

- Трябвало бързо да се реши и решили бързо. Е, извергът и друг път е правил така, в пробация е бил, ама това само ще пречи на бързото решение.

- Най-фрапиращото е сентенцията: Е, жертвата няма да умре, значи е лека телесна повреда...

Не съм специалист по право, не знам къде точно е проблемът. Дали в законите, дали в прокуратурата, дали в съда, дали в следствието, дали в съдебните експертизи, дали в болницата, дали в дебелокожието на държавните чиновници. Знам само, че има нещо дълбоко сбъркано в цялата система.

Не може съдия, назначена да брани правото, да е толкова доволна, че е спазила буквата на закона. Просто не може.

Не може цяла една система, предназначена да ни пази от уроди и насилници, да е толкова нефелна в дейността си. И даже да не чувства и малко срам от това. Просто не може.

От вчера слушам полицаи, прокурори и съдии, които със наглост и задоволство заявяват как са си свършили работата. Били спазили буквата, алинеята, запетайката на закона. Е, животът на едно човешко същество е съсипан, но какво толкова, те са си свършили работата.

Не искам да плащам заплати на чиновници, които ми казват как нещо не може да стане. Искам да имаме администрация, която мисли как нещата могат да стават. И ако тези в момента не знаят как, да си ходят веднага.

И да, ако Конвенцията срещу домашното насилие беше приета, сега всички тези чиновници щяха да бъдат уволнени на секундата. Защото точно това е едно от основните предназначения на Конвенцията - изрично да вменява задължение на мързеливи чиновници да направят всичко възможно, така че да опазят жертвите и да накажат насилниците. Всичко възможно. А не само запетайката на закона. Така че може да благодарите на Борисов, Каракачанов, Нинова, Копейкин и всички други политици, които се заиграха със страховете на някои прослойки на обществото и съсипаха живота на много хора.

Между другото, нахилената съдийка изпляка името на жертвата в национален ефир. Надявам се това да е още един довод за незабавното ѝ уволнение.

Любомир Аламанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    ...
    Чакайте, чакайте! Как да разбираме това: „жертвата няма да умре, значи е лека телесна повреда“. Значи за средна телесна повреда, жертвата ТРЯБВА да умре? А какво трябва да стане за тежка телесна повреда? Това ли е БУКВАТА на закона? Що за самозабравила се пасмина калинки?
  • 9
    4
    daskal
    Гледам я тази "съдийка", и си мисля, че Платон е прав - както изглежда душата на човека, така изглежда и лицето му.
  • 8
    3
    Страната на медала.
    Т. нар. "Буква на Закона" е измислена от някого, а за да влезе в употреба се гласува от едни 240 души в Народното събрание.
  • 14
    2
    плюс-минус
    Хвани прокурор, удари съдия. Хвани съдията, удари прокурора./ народна поговорка/ Съдебната ни система върви дори след опашката на държавните органи. Нека всички съдии и прокурори да минат на детектор на лъжата и да престанат да се правят на недостъпни с действията и бездействията си.
  • 13
    1
    Стоян
    И едните боклуци и другите още по простил тъпи!Пропаднала дьржава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари