Задържаха русенец, заплашвал полицаи със самурайски меч

1
От автомобила на мъжа са иззети наркотици
От автомобила на мъжа са иззети наркотици

От автомобила на мъжа са иззети наркотици

Задържан е 36-годишен мъж, заплашвал полицаи с нож и меч.

На 11 юни в 03:10 часа наряд на Второ РУ е бил изпратен на адрес на ул. "Ибър" в Русе, след постъпил сигнал за подозрително лице, което обикаля паркиран пред гараж на адреса автомобил с отворени врати и капак на багажника. Отивайки на посоченото място служителите видели мъж на задната дясна седалка в колата и се опитали да установят, какво прави вътре в автомобила. Когато видял полицаите обаче мъжът извадил сгъваем нож и меч /самурайски, тип "Катана"/, като с него замахнал срещу единия от униформените, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

Полицаите му разпоредили да остави оръжията на земята, но той не се е съобразил с това, а поведението му е станало по-агресивно, като започнал да ги заплашва вербално. На адреса е изпратен още един полицейски екип за съдействие. Агресивният мъж започнал да заплашва и новодошлите полицаи, като посегнал към един от тях със самурайския меч. Служителите отново му разпоредили да остави хладните оръжия на земята, но вместо да направи това той тръгнал опасно към тях.

Последвало задържане и обезвреждане на лицето, като се е наложило използване на помощни средства. Установена е самоличността на мъжа – русенец на 36 г. При извършеният оглед на място в автомобила му са намерени и иззети топче суха тревна маса, лула, бяло прахообразно вещество и др., иззети са също сгъваем нож и самурайски меч.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ, докладван е на дежурен прокурор в РРП. Мъжът е задържан с мярка до 72 часа с постановление на прокуратурата и работата по изясняването на случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Айнщайн
    След такива КАДРИ за съжаление НИЩО ново за град Русе. Трябват интелектуални и хора специалисти от другите градове, за да не загине тотално провинцийката.
  • -13
    12
    До 11
    Абе химико, ти знаеш ли, че белото е основно човешко право, държават трябва да осигури поне по грам на човек всеки ден
  • 7
    11
    Химик
    Извинявам се , бях пиян след финала на ШЛ и малко пресилих хапчетата. Страничен ефект , новата партида ше е ок. До №4 - ебаси немотията , пари за хляб нямат а за бело имат ,а ? Веднага да се намалят заплатите щом имат излишни пари за брашно
  • 15
    10
    Либийски повей
    Либийци, Самураи, Осеменители,.... Градът се напълни с боклуци.
  • -5
    9
    Самуарай
    "самурайски, тип "Катана"" ?! Катана е около метър и двайсет сантиметра. Размахването му с една ръка е проблем.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари