Условна присъда получи украинският шофьор, нападнал полицаи на Дунав мост

1
Украинецът буйствал в заведение на Дунав мост след употреба на голямо количество алкохол
Украинецът буйствал в заведение на Дунав мост след употреба на голямо количество алкохол Снимка: Dunavmost

Украинецът буйствал в заведение на Дунав мост след употреба на голямо количество алкохол

Районен съд – Русе призна за виновен украинския гражданин Г. Ч. и по трите повдигнати му обвинения – хулиганство и две леки телесни повреди, определи му наказания по всяко от тях, които групира и му наложи едно общо, най-тежкото - лишаване от свобода за срок от 2 години с 4 години изпитателен срок.

Пред съда подсъдимият призна всички факти и обстоятелства по обвинителния акт, а именно, че на 02.05.2023 г. около 17 ч. посетил заведениеДунав мост 1“, където употребил значително количество алкохол. Повърнал под масата и сервитьорката му казала да излезе. Това предизвикало агресията му, отговорил, че си е платил и я нарекъл „педераст“. Станал и ѝ нанесъл силен удар с юмрук в областта на носа. Управителката чула виковете и се обадила на тел.112. Украинецът продължил да крещи, но след като разбрал, че в заведението има видеонаблюдение, се скрил в камиона си. По повод подадения сигнал, на място пристигнали полицейските служители С. Е. и Д. Г. Запознавайки се със ситуацията, те се насочили към товарния автомобил, където на шофьорското място бил Г. Ч.. Служителите на реда му поискали документите, но той започнал да ги обижда, като ги наричал „сука“ („кучка“), псувал ги на руски език и им показвал неприлични жестове с ръка. Отказал да слезе от камиона. Когато за да изпълни служебните си задължения С. Е. се качил на първото стъпало на кабината, подсъдимият започнал да замахва с юмрук и да рита, в резултат на което го ударил с ръка в областта на дясното око и така му причинил телесно увреждане. След това причинил такова и на Д. Г., който също се намесил, за да преустанови съпротивата му. Случващото се станало достояние на множество лица, намиращи се на територията на паркинга на бул. „България“ 310. Г. Ч. бил задържан, а впоследствие и предаден на съд за хулиганство и причиняване на леки телесни повреди на С. Е. и Д. Г. при изпълнение на службата им.

Чрез назначения преводач от руски на български и от български на руски език, пред Районен съд – Русе подсъдимият се призна за виновен, съжали за стореното, извини се на пострадалите и „на целия български народ“, и поиска делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Съгласно чл.58а от НК, в тези случаи съдът е длъжен да намали наказанието с 1/3. След определянето на отделни наказания за всяко от престъпленията и прилагането на тази законова разпоредба, съдът му наложи едно общо наказание, най-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок. Присъдени бяха обезщетения на пострадалите за нанесените им болки и страдания в размер на 3000 лв. за сервитьорката и по 2000 лв. за полицейските служители.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Чл. 325. (2) от Наказателен кодекс: Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

Чл.131 (2) За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност или на медицински специалист, на учител (възпитател) при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода:

  1. до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 2.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Orthodox
    Ясно - показаха на хохола, че съдебната ни система е беззъба, та да продължава да си вилнее както и колкото си иска...
  • 1
    1
    Росен Гацов
    Супер, довечера се напивам, почвам да буйствам и пребивам две фурашки. Ще ги избера по дърти та да мине по лесно. ПРОДАЖБИ ГЪЗОЛИЗЦИ. СЛАВА РУСИЯ. ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА ПОД НОЖА. ВИВА ФИДЕЛ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари