Побойник се размина с условна присъда

0
Непълнолетният извършител е причинил тежка черепно-мозъчна травма на мъж след удар с юмрук
Непълнолетният извършител е причинил тежка черепно-мозъчна травма на мъж след удар с юмрук Снимка: Dunavmost

Подсъдим за причинена средна телесна повреда сключи споразумение

Със споразумение приключи разпоредителното заседание по делото срещу Х. С., обвинен в това, че по хулигански подбуди причинил на Р. И. средна телесна повреда. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи наказание в размер на една година лишаване от свобода с 2-годишен изпитателен срок, съобщиха от Районен съд - Русе.

Х. С. вече е пълнолетен, но към датата на деянието не е бил. Пострадалият Р. И. и свидетелят Х. А. в ранните часове на 10.06.2019 г. се намирали пред казиното на кръстовището между улиците „Янтра“ и „Плиска“. Между тях възникнал конфликт, разменили си обидни думи и допрели челата си едно в друго. Присъстващи лица се намесили и ги разделили. В този момент подсъдимият застанал между двамата и, без да е бил провокиран от някакви думи или действия на Р. И., му нанесъл удар с юмрук в областта на лицето. Пострадалият се строполил на земята, при което ударил главата си в задната част и останал да лежи, без да се движи. Пристигналите медици го откарали в УМБАЛ „Канев“, където се установило, че е получил тежка черепно-мозъчна травма.

Съгласно споразумението, подсъдимият се признава за виновен в това, че като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, по хулигански подбуди причинил на Р. И. средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване разстройство на здравето, временно опасно за живота, резултат от счупване на черепа, в ляво слепоочно-тилно-базално, контузия на мозъка в ляво слепоочно-теменно, подкожна колекция от тилно в дясно.

Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Същото има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари