Умишлени палежи в Сандрово и Русе разследват полицаите

0
Два палежа, за които има данни, че са умишлени в момента се разследват от русенските полицаи
Два палежа, за които има данни, че са умишлени в момента се разследват от русенските полицаи Снимка: Dunavmost, архив

Сигнали за палежи се разследват във Второ РУ

На 1 май около 23:00 часа във Второ РУ, чрез тел. 112 , е сигнализирал стопанин от с. Сандрово, че пред имота му на адрес в селото е била запалена мотофрезата му. При извършен оглед на местопроизшествието, от дежурна оперативна група от полицията, е установено че по мотофрезата са има следи от обгаряне по мотора, резервоара и гумите. Случаят е документиран от разследващите, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

Другият случай е от 3 май, когато на тел. 112 бил подаден сигнал за горяща сушилня в бл. 201 в "Чародейка", където е имало запалване на площадката между осмия етаж и покривното пространство. След потушаване на пожара е установено, че са изгорели вещи, складирани в помещението, собственост на живуща на етажа жена.

За изясняване на случая е изпратена дежурна оперативна група от Второ РУ. Извършен е оглед на местопроизшествие, при който е установено, че целият коридор на осмия етаж е опушен, мазилката е нацепена, а помещението тип сушилня има множество обгорели и унищожени вещи - кюнци, вестници, пружина от легло, дървена дограма и други.

Нанесените щети предстои да бъдат уточнени. А според първоначалните данни се касае за умишлен палеж и по случая е започнало разследване в хода на образувано досъдебно производство във Второ РУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари