Умишлен ли е фалитът на "Алфатур"?

0
Застрахователната компания „Евроинс“ ще сезира прокуратурата за умишлен фалит на „Алфатур“ АД
Застрахователната компания „Евроинс“ ще сезира прокуратурата за умишлен фалит на „Алфатур“ АД

Застрахователната компания „Евроинс“ ще сезира прокуратурата за умишлен фалит на „Алфатур“ АД.

По-рано днес един от най-големите туроператори в България е подал молба в съда за откриване на производство по несъстоятелност и всички резервации за предстоящите празници са отменени.

От „Евроинс“ изразяват учудване, че никой от туристическата компания не е потърсил контакт с тях и не е предоставил информация за състоянието на компанията към момента, съобщава Economic.

Алфатур“ АД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ с „ЗД Евроинс“ АД, която покрива отговорността на туроператора за причинени през застрахователния период имуществени вреди на потребителите, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператора.

Застрахователното дружество уверява всички потърпевши клиенти на туроператора, че ще разгледа всички постъпили претенции и ще изплати полагащото им се застрахователно обезщетение. Застраховката гарантира всички депозити и предплатени суми на клиентите на туроператора, за които не са предоставени туристически услуги.

Клиентите на „Алфатур“ могат да заведат претенциите за обезщетение във всеки офис на застрахователното дружество или по електронен път. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари