Украинци с шествие от благодарност за помощта на България

1
Шествието е съставено основно от жени и деца, благодарни за грижите и подслона на българските граждани
Шествието е съставено основно от жени и деца, благодарни за грижите и подслона на българските граждани Видео: NOVA

Хиляди скандираха "благодаря" за подкрепата, оказана на техните сънародници

В Слънчев бряг, където украинци организират шествие, за да благодарят на хотелиери, доброволци и всички хора, които са участвали с помощ за бежанците от Украйна, информира NOVA

Хиляди скандираха "благодаря" за подкрепата, оказана на техните сънародници. Според украинката Александра шествието е предназначено, за да покаже признателност към българското гостоприемство.

По думите на Юлия от Херсон казва, че в Украйна не е останало безопасно място. "Градовете ни са окупирани, бомбардирани и някои от тях не съществуват. Искам да благодаря на българите, че ни помогнаха в такъв тежък момент от живота ни. Искаме да се върнем у дома, живеехме добре. Искаме мир, да живее Украйна!", заяви тя. 

Шествието е съставено основно от жени и деца, благодарни за грижите и подслона на българските граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    11
    До десетия малоумник
    Прав си, че съм интелектуалец, за разлика от теб. Само животно може да одобрява агресията на путлеристите. Само животно може да одобрява разрушенията, убийствата, сълзите и страха в очите на деца и жени. А оотносно Делиормана - много често пътувам през там, един хубав край с много трудолюбиви хора. Заслужават уважение, но явно това чувство е напълно чуждо за теб. Не правиш разлика между уважение и да се кланяш и лижеш ботуши на окупатори.
  • 1
    10
    до 9
    Правиш ли разлика между крава и кравар, бе интелектуалец? Като те чета си от Делиормана, пък елементарни понятия не ги разбираш. Може би отскоро говориш на български? Иначе е логично едно теле да харесва краварите! Аферим, както казвате на майчиния си език!
  • -2
    9
    До втори
    По-добре кравар, отколкото детеубиец. Не ме е срам да вляза при кравите, защото те са много по-бблагородни живи същества, а не животни като теб. Ама това е нормален синсром, на всеки, който едвам е изпълзял от краварника или свинарника - да нарича другите така. По-добре е да си животновъд, отколкото самия ти да си животно. Кръвопиещо.
  • 8
    8
    Гост
    Войната в Украйна напълно разголи медиите у нас. Стана ясно, че те са просто канали, по които се движи глобалният информационен ток, предназначен да поразява умовете на населението. Медийното пространство е отровено от откровено невежество по темата „Украйна“, натрапва ни се повърхностна интерпретация на полуизмислени факти. Например Русия унищожи цялата военна инфраструктура на Украйна и предприе тактика на изтощителна обсада на градовете, за да не бомбардира цивилни. Това обаче беше представено като потресаваща загуба за руските въоръжени сили, които се изговарят като „унищожени почти до крак“ от малката, но много смела украинска армия. Киев организира мощна и сложна информационна кампания с остри, понякога дори нелепи елементи по дезинформиране, осмиване и демонизиране на врага: „свършило им горивото“, „танковете им били счупени“, „войниците не знаели къде отиват“, „руснаците избивали деца“ и т.н. Информационните вълни моделират мисленето на хората, обособявайки го дори като фразеологично изразяване. Всичко, което извира в момента от медиите ни, е един неспирен единосъщ теч ала Джойс без препинателни знаци, чиято цел е да емоционира и ужасява, без дори критично зачитане на истината. Защото истината е сложно събирателно обяснение на факти, причини и следствия, а не плосък изваден от контекста етикет. Междувременно медиите ни се затвориха с невиждана непропускливост за грамотен анализ. А директорите на най-големите медии бяха посъветвани и помолени от властта за червени линии, „да внимават с другата гледна точка“, докато отмине войната. Колкото повече война, толкова повече елементаризиране. Защото основен инструмент в „управляемостта“ на стадото са медиите. Те са оръжие, без което съвременният свят би се разпаднал от колебание „какво да мисли“ и „накъде да върви“. Много пъти е ставало ясно, че разузнавателната информация се наглася според нуждите на политиците.
  • 4
    7
    до 6
    Защо? Те какво казаха? Че руснаците са ги обстрелвали, а украинците са ги спасили ли?:) Кажи какво разбра, че ми стана интересно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари