Украински депутат размаха среден пръст на Зеленски

1
Гео Лерос започнал да обижда президента и негов съветник от трибуната във Върховната Рада
Гео Лерос започнал да обижда президента и негов съветник от трибуната във Върховната Рада

Гео Лерос започнал да обижда президента и негов съветник от трибуната във Върховната Рада

Украински депутат може да бъде наказан заради неприличен жест, направен във Върховната Рада. Неотдавна Гео Лерос размахал среден пръст от парламентарната трибуна, който е бил насочен към президента Владимир Зеленски.

По време на свое изказване, Лерос започнал да обижда Зеленски и негов съветник. След последвала забележка, микрофонът на депутата бил изключен. Тогава вбесен той показва среден пръст на украинския президент. По-късно обясни, че жестът просто бил импулсивно решение.

В момента Гео Лерос е разследван за хулиганство по член на Наказателния кодекс на Украйна, съобщи РИА Новости, предава Дарик. За сега съдът е отказал да му наложи домашен арест, каквото искане е имало от прокуратурата.

Определено, това беше импулсивно решение. Мисля, че то трябва да се разглежда в контекста на събитията, които се случиха преди това, защото когато многократно ми изключваха микрофона, те не ми позволиха да критикувам Ермак и кабинета на президента Зеленски. Ще ви напомня, че когато аз бях атакуван от мой колега от трибуната на парламента, той не получи никакви санкции. Жестът ми не беше показан не като обида към президентската институция на Украйна. Той беше адресиран лично до Зеленски и съветника му Ермак", заяви Лерос пред местния Канал 5.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари