Украйна започва преговори за членство в ЕС

2
Това беше решено на срещата на върха в Брюксел
Това беше решено на срещата на върха в Брюксел

Шарл Мишел: Европейският съвет реши да започне преговори за присъединяване с Украйна и Молдова

Страните от ЕС решиха да започнат преговори за приемане на Украйна и Молдова в общността. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„Европейският съвет реши да започне преговори за присъединяване с Украйна и Молдова“, написа той в социалната мрежа Х. Страните от ЕС също така са взели решение да предоставят на Грузия статут на кандидат за присъединяване.

„ЕС също ще започне преговори с Босна и Херцеговина веднага щом тази страна постигне необходимото ниво на съответствие с критериите за членство, за което инструктирахме Европейската комисия да представи доклад през март, въз основа на който ще бъде взето решение“, написа Мишел.

Той нарече тази резолюция на срещата "символ на надеждата за народите на тези страни и европейския контингент".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    ...
    „...ЕС също ще започне преговори с Босна и Херцеговина веднага щом тази страна постигне необходимото ниво на съответствие с критериите за членство...“ А Украйна как тъй бързо постигна това необходимо ниво на съответствие с въпросните критерии?
  • 6
    10
    до даскалчето
    абе даскалче, като произвежда толкова много, що зеления все плаче за пари, а не изнасят това което произвеждат толкова много и да си финансират войната?!?
  • 5
    9
    До даскала
    Е хайде изброй бе, неграмотник жалък ? Я дай да видим какво произвежда УСрайна в момента освен пушечно месо за фронта ? Може би страп-она с който се задоволяваш ?
  • 0
    8
    daskal
    До 7 - Това че си полуграмотен е видно, но да кажеш за Украйна, че няма икономика - е лудост! Дори няма да ти изброявам всичко, което тя има и произвежда.
  • 7
    7
    ттт
    държава която няма икономика и живее само от заимите. То ако ЕС и САЩ не и дадът пари тя .... какво да кажа тя е фалирала държава отвсякъде и ще я приемат в ЕС пълни глупости. Аз като български данъкоплатец не искам да изплащам займите на Украина
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари