Украйна: Свалихме руска крилата ракета с картечница

2
Руската стратегическа крилата ракета "въздух-земя" Х-101 е била свалена над Виницка област в Украйна с помощта на картечница
Руската стратегическа крилата ракета "въздух-земя" Х-101 е била свалена над Виницка област в Украйна с помощта на картечница Снимка: БГНЕС / Архив

Руската стратегическа крилата ракета "въздух-земя" Х-101 е била свалена над Виницка област в Украйна с помощта на картечница

Това съобщи управителят на Виницката областна военна администрация Сергей Борзов по време на видеообръщение сутринта на 15 март, съобщава агенция Укрінформ, цитирана от Novini.bg.

"Що се отнася до крилатата ракета, която е била свалена преди два дни над територията на Виницка област. Тя е била свален с обикновена картечница. Тя е летяла много низко. Уж тази Х-101 е "свръхсъвременна" и свръхскъпа ракета.

Виждаме с какво може да я сваляме. Затова призовавам всички, които има с какво, пробвайте да я свалите. Те летят много ниско и почти винаги по едно и също време", каза Борзов.

Той съобщи още, че във Виницка област сутринта на 15 март е имало ракетен обстрел. Ракетата обаче е паднала в полето, пострадали няма.

"След като е бил информиран, че 8 ракети, много скъпи ракети, от онези, които са много малко в запасите на Русия, са били изстреляни по Виница, Путин изпаднал в ярост, защото са му докладвали, че тези ракети са най-ценните и като цяло не са повече от 1000", казва Грозев.

Грозев отбеляза също, че, вероятно, на Путин не се докладва цялата картина за руското нахлуване, в частност факта, че практически 100% от населението се отнася негативно към руските окупатори.

По думите на Грозев, хората по вертикала се боят от Путин да докладват такива неща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Васил Иванов Кунчев
    Ти ненормален ли си където си я написал тази статия
  • 5
    5
    283f82
    na teq prostotii vqrvat i teq idioti deto se vaksiniraha 68 puti protiv nesashtestvuvashiq virus chovek dori i da nqma voenna podgotovka, stiga da ima pone 2 polu-funkcionirashti mozachni kletki znae che ne mojesh da svalish raketa s kartechnica, ako shte da si Terminatora ili Rambo
  • 7
    4
    Стоянов Никола
    Много вкенително постче. Не върви. Тези дето го поръчали губят сили явно
  • 14
    3
    1122
    е, вече спечелиха войната! само не ми е ясно, като лъжат кат дръти цигани, не се ли замислят поне?!? при скорост от 200м/сек, ще я свалят с картечница, ама после!
  • 12
    2
    123
    нечувана по мащаб и малоумщина пропаганда. накрая всичко ще стане ясно. вие Путин с биг брадър камера ли го наблюдавате, че и реакциите му знаете и какво му се докладва знаете и щом украина казва, значи и с въздушна пушка може да ги сваляте, че и бройките на свъх секретното оръжие знаете. Абе, наистина ли има мухльовци да повярват на всичко това накуп ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари