Журналистка от Радио Свобода загина в Киев

1
Вера Гирич е загинала в четвъртък, когато руска ракета е ударила блока, в който тя живее
Вера Гирич е загинала в четвъртък, когато руска ракета е ударила блока, в който тя живее

Вера Гирич е загинала в четвъртък, когато руска ракета е ударила блока, в който тя живее

Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич е загинала в четвъртък в Киев, когато руска ракета е ударила блока, в който тя живее. Тялото ѝ е открито на следващия ден сутринта сред останките на сградата, съобщи Свободна Европа.

На 28 април руската армия обстреля украинската столица с 2 ракети, които улучиха 25-етажна жилищна сграда. В същото време в Киев на посещение беше генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че Русия е стреляла по Киев „веднага“ след приключването на разговорите между двамата. Според него така Москва се е опитала да унижи ООН и всичко, което тази организация представлява.

Загиналата журналистка Вира Гирич работи в киевското бюро на Радио Свобода от 1 февруари 2018 г. Преди това тя е работила във водещи украински телевизионни канали.

По данни на местната власт още четирима души са ранени при бомбардировките и са настанени в болница.

Министерството на отбраната на Русия коментира вчерашните ракетни удари по Киев, като заяви, че високоточни оръжия с голям обсег са унищожили производствените мощности на предприятието за ракетно-космическа индустрия "Артем" в Киев.

Украинските власти не съобщиха за "унищожаването на производствените сгради" на отбранителния завод "Артем".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    русенец
    Две руски ракети са ударили 25 етажна жилищна сграда и са загинали един човек, а четирима са били ранени. Странно! То ако удариш един откос с тежка картечница по сградата ще загинат десетки. Руските ракети ли са слаби или пропагандата на украинците за нищо не става? Защо млъкнахме за стотиците жертви в Буча? Защото се оказа, че са избити от украински оръдия и муниции, които руснаците отдавна не ползват. Та, тая сграда ако изобщо е ударена с прашка ли е ударена, защо няма снимки и от кого е ударена?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари