Украйна: 40 тона зърно са били унищожени при руска атака

0
Пожар е избухнал в склад в град Зеленодолск
Пожар е избухнал в склад в град Зеленодолск Снимка: iz.ru / архив

Пожар е избухнал в склад в град Зеленодолск

Украинските власти заявиха днес, че голямо количество зърно е било унищожено при руска атака в Източна Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Пожар е избухнал в склад в град Зеленодолск, написа в "Телеграм" областният управител на Днепропетровска област Валентин Резниченко. Той отбеляза, че вероятно са били унищожени 40 тона зърно. Пожарът е бил причинен от руска атака, каза Резниченко.

Неговите твърдения не може да бъдат потвърдени по независим път.

Русия и Украйна са важни доставчици на зърно и торове за много от по-бедните страни в света, особено в Африка, но от началото на войната украинските пристанища, през които се изнася зърното, остават блокирани.

Кораб със 7000 тона пшеница на борда е напуснал тази сутрин пристанището на Бердянск, след като изчаквал там в продължение на няколко месеца, съобщи по-рано ТАСС, без да посочи местоназначението на товара.

Градът в южната украинска Запорожка област е окупиран от Русия. Това е първият кораб с пшеница, който излиза от украинско пристанище, откакто избухна войната, отбелязва Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Мунчо
    40 тона са 2 тира.
  • 0
    1
    Неонацистко зърно
    е това украинското зърно. Преди много години изучавахме една история в училище за патриотичната постъпка на едно пионерче, Павлик Морозов , който проумява тази истина и предава на Органите как баща му укрива такова зърно , за да имат хляб през зимата. Органите го изземват, а родителите ги изпращат в концлагер за превъзпитание. Защо сега няма такива разкази в учебниците ? Ние , които ги изучавахме навремето , останахме превъзпитани за цял живот.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари