Русия атакува с ракети и дронове град Днепър

1
Кметът Борис Филатов съобщи за поразена инфраструктура
Кметът Борис Филатов съобщи за поразена инфраструктура Снимка: Facebook

Кметът Борис Филатов съобщи за поразена инфраструктура

Русия предприе снощи въздушна атака срещу град Днепър (Днипро на украински) в Централна Украйна. Топлоелектрическа централа понесе щети и спря работа.

По Днепър бе изстреляна ракета, а четири групи дронове се приближиха към града от юг, изток и север, предаде Ройтерс, като се позова на украинските военновъздушни сили.

Тревогата вече е отменена. Кметът Борис Филатов обаче съобщи за поразена инфраструктура, без да даде подробности.

Топлоелектрическа централа е понесла сериозни щети и в резултат е спряла работа, обяви компанията оператор ДТЕК, цитирана от УНИАН.

Украински медии съобщиха за няколко поредици експлозии и избухнал пожар в Днепър. Заради прекъсване на електрозахранването по места помпена станция също е спряла работа и в резултат водоснабдяването на някои райони на града е спряно.

Критичната инфраструктура е основна мишена на руските въздушни нападения в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    чичомиткобрат
    Браво на руснаците. Вършат си работата и не стрелят по цивилни, както правят украинците. От това по-голяма разлика между едните и другите няма. Разбира се, ще е хубаво да няма война и хората да живеят мирно и спокойно, но да подкрепят безработните хпра украинскоте нацисти е нелогично и страшно колко малко знаят хората въпреки че имат неограничен интернет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари