Удължиха срока за раздаване на хранителните помощи

0
В Русе нуждаещите се трябва да посетят пункта на ул. „Потсдам” № 1
В Русе нуждаещите се трябва да посетят пункта на ул. „Потсдам” № 1 Снимка: Кадър от TVN

До 11 май се удължава срокът за раздаване на втория транш с индивидуални пакети с хранителни продукти, с които ежегодно се подпомагат граждани и семейства, живеещи в крайна нужда, съобщават от Агенцията за социално подпомагане.

Партньорската организация на агенцията - БЧК, която организира разпределението и раздаването на пакетите с храни, е изготвила график с удължения срок.

В Русе нуждаещите се трябва да посетят пункта на ул. „Потсдам” № 1. Пакетите в русенска област се получават на следните адреси: в Борово на ул. „Първи май” № 2, ЦСРИ „Детелина”; в Бяла на пл. „Екзарх Йосиф I” № 8, във Ветово на ул. „Трети март” № 2; в Две могили на ул. „Кирил и Методий” № 17; в  Иваново на  ул. „Митко Палаузов” № 1А; в  Бабово на ул. „Марин Павлов” № 12; в Ценово на  ул. „Цар Освободител” № 66.

След раздаването на хранителните продукти на граждани и семейства от основната целева група, ако останат невзети пакети, те ще бъдат преразпределени в полза на допълнителните целеви групи. Избягването на разхищение на храната е основен принцип на Оперативната програма за храни и досега такова не е допускано, коментират от Агенцията.

Пакетите от втория транш могат да получат и хората в затруднено положение, които са имали право, но по някаква причина не са успели да вземат раздадените през 2017 г. храни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари