Остават две седмици, в които правоимащите русенци могат да получат хранителни помощи

2
Много хора не знаят, че имат право на подпомагане с хранителни пакети
Много хора не знаят, че имат право на подпомагане с хранителни пакети Видео: Русе Медиа

Много хора не знаят, че имат право на подпомагане с хранителни пакети

Остават само две седмици, в които правоимащите жители на Русе да получат своите пакети с хранителни помощи в пункта на БЧК - Русе на ул.“Тулча“ 15 /до хотел „Милениа“. Крайният срок е 7 юни, а все още много хора не са дошли за хранителните си пакети, предава Русе Медиа. Причината е, че много русенци не знаят, че имат право на такава помощ и не са проверили в списъка –https://foodprogram.redcross.bg/socialcheck

Най-големите групи, които са правоимащи, са хората, получили енергийни помощи за 2023-2024 г., лица с ТЕЛК над 90 процента, с чужда помощ и ниски доходи, както и майки осиновителки или майки приемна грижа, обясни експертът в БЧК - Русе Десислава Дивчева. Тези, които са вземали и преди, следят и идват за продуктите си.

В Русенска област хранителни пакети получават общо 12 500 души, като част от тях имат право на 1 пакет с 15 продукта, а над 3-членните семейства вземат 2 пакета.

Във всички общини без Русенска помощите са раздадени почти на 100 %. В град Русе правоимащите са 4500, но пакетите си са получили под 50 %. Затова от БЧК призовават всеки да провери дали не е в списъка и да дойде да си вземе хранителните продукти.

Около средата на юни ще започне и раздаване на хигиенни материали, но графикът за тях ще бъде обявен по-късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Alèx
    И КО ПРАЙМ СЯ? ЗА МУРГАВИТЕ КОМАНДИРКИ НА ВЗВОДОВЕ НЯМА ЛИ ДА ИМА НА НЕГО? ША РИВЪТ У СЕЛЯМЕТЯ И ТРАКЦИЯТА!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари