Ученици от Русе събраха пари за децата от „Българската Коледа"

2
Деца, родители и учители дадоха урок по добротворство
Деца, родители и учители дадоха урок по добротворство Видео: БНТ

Възпитаници на училище „Тома Кърджиев" в Русе изработиха сами коледни сувенири и организираха благотворителен базар в подкрепа на децата от кампанията „Българската Коледа".

Само до обяд те успяха да съберат над 200 лева, които ще внесат по сметките на инициативата, информира БНТ.

Учениците решили да организират коледен базар преди седмица. Естествено подпомогнати от техни преподаватели. Постепенно всички били увлечени от каузата - да помогнат на деца с проблеми - и трескаво започнали да изработват коледна декорация. Изненадата на организаторите е голяма, защото през целия ден ученици и родители се редят да си купят сувенири. Знаят, че парите ще отидат при деца, които истински се нуждаят.

Децата са изключително умни, трябва само да им покажем, че те сами могат да променят съдби към по-добро-споделят учителите им.

Румяна Серафимова-учител и съорганизатор на базара: Едно от децата ми каза: "Аз ще си взема от моята касичка, имам 200 лева -всичките парички, за да ги донеса и да помогна на тези деца, които са в болница или които имат проблеми. За да могат и те да разберат, че Коледа е много хубаво събитие за всички!"

Мотивирани от постигнатия успех на коледния базар, в училище „Тома Кърджиев" вече планират как ще изглежда щандът им за Великден. Защото тяхното начинание -да подпомогнат деца в нужда - е само началото.

Ивелина Александрова - помощник-директор на ОУ „Тома Кърджиев"-Русе: Най-важното послание е да дарим добро!

Румяна Серафимова - учител и съорганизатор на базара: Трябва да ги научим, че доброто винаги побеждава и че не само на празници трябва да правим такива красиви жестове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари