Учени откриха кой витамин е най-ефикасен срещу КОВИД-19

1
Експерти от Ухан установиха, че в сравнение с плацебото, витамин С може да ускори лечението с почти 70%
Експерти от Ухан установиха, че в сравнение с плацебото, витамин С може да ускори лечението с почти 70%

Експертите казаха, че ако витамин С се инжектира интравенозно, тогава по този начин можете бързо да увеличите нивото на кислород в кръвта. Това ще има положителен ефект върху цялото тяло и ще неутрализира възпалителния процес

Съответно, стационарното лечение ще отнеме много по-малко време. Тази хипотеза е потвърдена от множество клинични проучвания, пише zdrave.to

Експерти от Ухан установиха, че в сравнение с плацебото, витамин С може да ускори лечението с почти 70%. Всеки ден трябва да приемате 6 - 24 грама витамин, но със специални добавки, а не в чист вид.

Както показват последните статистически данни, по време на хоспитализация пациентите с коронавируси имат недостиг на витамин С.

Освен това се диагностицира скорбут при всеки болен. Дори ако по време на лечението лекарите използват витамин С, след изписването една четвърт от пациентите отново се сблъскват със скорбут.

Ето защо се препоръчва този витамин да се приема дори след изписване на пациента от болницата.

 Допълнителни проучвания показват също, че ако се използва процедурата за интравенозно приложение на витамин С, в болница само при една трета от пациентите с коронавирус получават някакво усложнение.

Експертите отбелязват, че подобни заключения са предварителни, така че трябва да се разглеждат изключително внимателно.

Разбира се, използването на този метод на лечение показва положителен ефект, но все пак най-надеждният начин за избягване на тежка форма на коронавирус е навременната ваксинация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари