Учени направиха огнеупорна дървесина чрез специално покритие

0
Макар и с дебелина едва 0,075 милиметра, новото покритие осигурява висока степен на защита срещу директно излагане на огън
Макар и с дебелина едва 0,075 милиметра, новото покритие осигурява висока степен на защита срещу директно излагане на огън

Макар и с дебелина едва 0,075 милиметра, новото покритие осигурява висока степен на защита срещу директно излагане на огън

Инженери от Нанянския технологичен университет в Сингапур разработиха огнеупорно безцветно покритие за дървесина, пише сайтът ТекЕксплор, цитиран от БТА.

Пожароустойчивият слой осигурява ефективна защита на дървесината, като същевременно запазва предишния ѝ вид.

Разработчиците отбелязват, че използваните в строителството дървени конструкции разполагат основно със защита срещу влага, насекоми и атмосферна корозия, но не и срещу огън.

Новото покритие е с дебелина едва 0,075 милиметра, но въпреки това осигурява висока степен на защита срещу директно излагане на огън.

Направените от независима лаборатория тестове показват, че покритието е най-ефикасното по рода си досега, като му е даден възможно най-висок клас на огнеустойчивост

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари