Убитият мъж в Пловдив е улучен в артерия с газов пистолет

0
До инцидента се е стигнало след скандал с 23-годишната му приятелка
До инцидента се е стигнало след скандал с 23-годишната му приятелка Видео: NOVA

До инцидента се е стигнало след скандал с 23-годишната му приятелка

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за евентуално извършено убийство на 06.01.2023 г. в гр. Пловдив – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 6 януари 2023 г., около 18:50 часа е бил подаден сигнал на тел. 112 за възникнал инцидент в апартамент – боксониера, в жк „Тракия", в гр. Пловдив. На място са пристигнали полицейски и лекарски екипи, които установили, че в жилището е починал И. А. на 50 г., съобщиха от държавното обвинение.

Под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив са започнали незабавни действия по разследването, от които е било установено, че пострадалият е бил прострелян с газов пистолет, при което е била засегната важна артерия. В жилището се е намирала и Б.Б, на 23 години. Тя се е представила за негова близка приятелка. Според първоначалните данни между двамата е възникнал скандал, при който жената е простреляла И. А. с газовия пистолет. Оръжието е намерено в апартамента и е иззето като веществено доказателство. То е било притежавано от И.А. При извършване на първоначалните действия по разследването на място е присъствал дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив. Жилището, където е станал инцидентът, е било обитавано от И.А., а на 6 януари 2023 г. жената му е била на гости.

Б. Б. е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура - Пловдив да прецени основанията за повдигане на обвинение спрямо нея, както и тези за задържането ѝ за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Разследването е в активна фаза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари