Убиха ми кучето!

0
Куче почина в хотел за любимци часове след настаняването си там
Куче почина в хотел за любимци часове след настаняването си там

Убиха ми кучето. Гледах го, откакто беше на три дни, хранех го с биберон... Приятелю, прости ми. Това написа във фейсбук Любомир Стаматов, собственикът на Ва Банк (порода превъзходна), който починал в столичен хотел за домашни любимци часове след настанавянето си там. 

Решихме с майка ми да го оставим в хотела в Симеоново, докато аз съм в Бургас за мача Левски - Черно море, защото Ва Банк е труден за разходка, едър и игрив, разказа Любо. Той завел Ва Банк в хотела, оставил го и заминал да подкрепя синия отбор. В петък вечерта позвънил и получил уверение, че кучето е добре.

Предупредих ги, че никога не се е отделял от мен, че е буен и притеснителен, обяснява младият мъж. В събота сутринта в хотела звъняла майка му, но не успяла да се свърже.

Около 10 часа ми звъннаха от непознат номер и ми казаха "Вашето кученце си счупи лапичката през нощта, почина от белодробна емболия". Любо е в шок.

Управителят и персонала на хотела също.

Всъщност хотел за домашни любимци към ветеринарната клиника Симеоново вече няма. Закрихме го след този ужасен нелеп инцидент, каза за OFFNews Добрин Студенков, управител. Според него кучето скочило високо в клетката си през нощта, заклещило си лапичката между касата и решетката и я счупило. След това получило белодробна емболия. Сутринта е намерено мъртво от гледача, който повикал веднага управителя. 

Живея буквално на 10 метра от клиниката и хотела, до два часа през нощта бях отпред, прозорецът ми гледа в същата посока, не съм чул нищо необичайно, обяснява Студенков. Според него грешката на персонала е, че при приемането на Ва Банк никой не е обяснил на Любо, че нощем кучетата са сами. Те са неспокойни, лаят, няма как някой да стои при тях, твърди управителят. По думите му собствениците са се заблудили от някоя реклама, която са прочели. 

Малко след разговора ни с управителя страницата www.simeonovovet.eu изчезна от мрежата. В нея наистина пишеше, че се полагат 24 часа грижи за домашните любимци и им е осигурена ветеринарна помощ. 

В случая с Ва Банк - посмъртно. Аутопсията му е направена от един от най-добрите ветеринари патоанатоми - доц. Манов, продължава обясненията си Студенков. Той поел ангажимент - така се договорил и с майката и приятелката на Любо, с които погребали заедно кучето, вместо да им изплаща обезщетение, да даде средствата в помощ на бездомни животни. 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари