Нова система помага на домашните любимци да общуват с хората

0
"Fluent Pet" съдейства и на хората, за да научат повече за домашните си любимци
"Fluent Pet" съдейства и на хората, за да научат повече за домашните си любимци

"Fluent Pet" съдейства и на хората, за да научат повече за домашните си любимци

Морган Круг е треньор на кучета и добре знае как да общува с домашните си любимци. Като повечето собственици на животни, тя знае кога те искат нещо, като чете езика на тялото им, съобщава Voice of America (VOA).

Сега нейното ежедневно общуване е още по-лесно, благодарение на бутони с предварително записани думи, които нейните домашни любимци могат да натискат, за да покажат какво искат от стопанина си.

Морган споделя, че първоначално се е отнесла скептично към тази форма на комуникация, но е установила, че яснотата на изразяване на желанията на домшните ѝ любимци чрез бутони е несравнима.

Като дресьор на кучета, Круг използва система, наречена "Fluent Pet", в която тя може да използва собствения си глас, за да записва думи. Това е особено полезно за нейната котка Джаспър, която е сляпа. Морган споделя, че използването на бутоните и нейния глас значително е подобрило живота на котката. Тя смята, че много хора биха искали да могат да общуват с домашните си любимци.

Компанията е разработила и приложение, което собствениците могат да използват, за да събират информация за своите космати приятели и да следят какво е научило тяхното куче или котка с течение на времето. Точно това е направила и Морган с Джаспър.

Федерико Росано, професор по когнитивна наука в Калифорнийския университет в Сан Диего, провежда огромно проучване за използването на тези бутони между хората и техните домашни любимци.

Едно е сигурно, система като тази дава възможност за по-добро общуване между хората и животните, предава Voice of America (VOA).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари