Турция смята възможно най-скоро да навлезе в Сирия

0
Турция работи по това след изтеглянето на САЩ в Сирия да не се образува вакуум, който да се запълни от терористични организации
Турция работи по това след изтеглянето на САЩ в Сирия да не се образува вакуум, който да се запълни от терористични организации Снимка: Ройтерс

Турция възнамерява да навлезе възможно най-скоро в сирийските райони източно от река Ефрат, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

"Ще координираме със САЩ изтеглянето на войските им от Сирия. Възнамеряваме възможно най-скоро да се придвижим източно от Ефрат", заяви Чавушоглу, цитиран от телевизия ТРТ и в. "Хюриет". "Турция работи по това след изтеглянето на САЩ в Сирия да не се образува вакуум, който да се запълни от терористични организации", добави той.

Вчера говорителят на турския президент Реджеп Ердоган Ибрахим Калин съобщи, че Турция ще увеличи координацията си в Сирия и с Русия, включително за районите източно от река Ефрат. На 12 декември Ердоган обяви, че в скоро време ще започне турска операция срещу кюрдските формирования в Северна Сирия източно от река Ефрат.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари